ZAKLJUČIL SE JE 46 KULTURNO ŠPORTNI TEDEN

Kontakt:

Psihiatrična bolnišnica Idrija

Pot sv. Antona 49, 5280 Idrija

Informacije:
(od 6.00 do 22.00):
T:
(0)5 37 34 400
F:
(0)5 37 73 651
E:
psihiatrija@pb-idrija.si

Pomoč v duševni stiski:
(od 19.00 do 7.00)
T:
(0)1 520 99 00

ZAKLJUČIL SE JE 46 KULTURNO ŠPORTNI TEDEN

3.10.2019

»Ko se listje obarvaoranžno, rdeče in rjavo, odpade in se z vetrom vrtinči po tleh, ko so jutra hladnejša, popoldnevi pa še vedno prijetno topli ob poznem soncu, nas narava spomni, da je čas za jesen. Jesen pa med zidove naše bolnišnice pripelje tudi kulturno-športni teden. Pripodi se z glasnim uvodom "pleh muske", nadaljuje pa z druženjem ob športnih aktivnostih, koncertih, delavnicah, potopisih in še čem. Med številnimi aktivnostmi pa se prepleta tisto najpomembnejše - druženje. Čas, ki ga preživimo z drugimi, nam privabi nasmeh na lica, nas poboža navznoter in ustvarja spomine, ki jih privabimo na plan, ko nam je dolgčas ali ko nam je težko«, je zapisala Tadeja Mrak v svojem nagovoru ob otvoritvi KŠT.

Letošnji kulturno-športni teden je potekal od 24.9. do 3.10.2019. Pestro jesensko dogajanje smo v torek 24.9. dopoldne pričeli s pohodom, popoldne pa prisluhnili tradicionalnemu koncertu Godbenega društva rudarjev Idrija. V preostalih dneh so se zvrstile ustvarjalne delavnice izdelave panjskih končnic in izdelkov iz voska, kulinarična delavnica, ogledali smo si idrijski mestni čebelnjak. Tekmovali smo v športnih igrah in se razveselili dobitkov na tomboli. Tadeja Mrak nas je s potopisnim predavanjem popeljal na Korziko.
V drugem tednu smo se pomerili v družabnih in zabavno-spretnostnih igrah, svoje znanje smo lahko preverili in ga pokazali na kvizu. Udeležili smo se delavnice joge in nordijske hoje, izdelovali presne slaščice, prisluhnili Tini Svetičič na njeni poti po Siciliji ter se popoldan udeležili koncerta Anje Istenič. Da je bila popoldanska razglasitev rezultatov in podelitev nagrad na zadnji dan kulturno-športnega tedna še prijetnejša, so poskrbeli v kulinarični delavnici in pripravili nekaj sladkih dobrot. Kulturno-športni teden smo zaključili s koncertom dueta JA JE.
Zahvaljujemo se vsem, ki so k nam prišli kot gostje in nam obogatili dogajanje. Iskrena hvala vsem donatorjem, ki so s  svojimi sredstvi pripomogli k lažj iizvedbi dogodka, še posebej podjetjem Biotera, Kopitarna Sevnica, NLB Vita,Telekom Slovenije, Kras, Extra-lux, M-servis, Komunala Idrija, Sava zavarovalnica, Com Com, Kovinastroj servis, Abena helpy, Pivka perutnina, Krkad.d.d., Inter koop, Pomurske mlekarne in Kolektor.